Met de Tijdmachine is een Kinectgame maken wel heel gemakkelijk. Dankzij de handige interface heb je zo je eigen onderwerp omgezet in een spannend spel dat je met de hele klas kunt spelen. Bedenk een spel, maak het en speel het tegen elkaar!

Rekenmonsters

In deze rekengame spelen kinderen zelf de hoofdrol: Als een superheld door de lucht vliegen en monsters verslaan terwijl ze ook leren hoofdrekenen!

Door middel van de Kinect sensor kun je met de bewegingen van je lichaam het spel bedienen. Kinderen worden hierdoor uitgedaagd te bewegen. Door het fysieke te combineren met het hoofdrekenen blijft de lesstof beter hangen, dit maakt leren effectiever, blijkt uit onderzoek naar embodied learning. Door het spelen van de game raken kinderen ook erg gemotiveerd, deze motivatie heeft een positief effect op de studieresultaten.

De Wasserette

De Wasserette

De Wasserette is een mini-game ontwikkeld in opdracht van Heliomare speciaal onderwijs. Met de Wasserette kun je oefen je de grove motoriek van je linker- en/of rechterarm. Kies zelf een serie afbeeldingen en was deze tevoorschijn met de spons of de washand!

Connectr

Connectr

Connectr is een mini-game ontwikkeld in opdracht van Heliomare speciaal onderwijs. Met Connectr oefen je spelenderwijs de fijne coördinatie van je linker of rechterhand. Eerst maak je een patroon en vervolgens verbind je de punten aan elkaar door ze aan te raken in de goede volgorde.

Newskids

Newskids is onze nieuwste app waarmee je in no time een eigen journaal maakt. Met behulp van de verbeterde camera in de Kinect 2 heb je geen greenscreen meer nodig om verslag te doen vanuit New York of vanuit de ruimte. Schrijf een aantal nieuws items, zet ze in de juiste volgorde, neem het op en deel het online. Stel uit je klas een team samen van verslaggevers, presentatoren en regisseurs en maak je eigen journaal!